Interjú a Barilent masszázsgyertya megálmodójával, Barbarával

szeptember 30, 2016

 Az elmúlt hetekben egyre jobban elkezdtem felfigyelni azokra a márkákra, amik magyar emberek keze munkáit dicsérik, hiszen az előző bejegyzéseim egyikébe is feszegettem az állatkísérletek miértjeit, abban pedig biztosak lehetünk, ha valami itthon készül az 100%-ig CF (Cruelty-Free), így van ez a Barilent masszázsgyertyákkal is, amiknek a megálmodóját, Barbarát faggattam egy interjú erejéig ezekről a csodaszép és nagyon cuki termékekről. 
Be kell vallanom lehet én jártam csukott szemmel, de még sosem láttam ehhez hasonló terméket, főleg nem itthon! 

A gyertyák fő összetevői a szójaviasz, kókuszolaj, jojobaolaj, sheavaj és különböző illóolajok (kedvenceim közé tartozik a lime, citrom, rózsa, borsmenta). A gyertyák 6 féle kombinációban kaphatóak, amiben mindenki megtalálja a kedvére valót, úgyhogy megsúgom szerintem nagyon jó ajándék lehet bárkinek, főleg olyannak, aki sokat stresszel és úgy érzed ráférne egy kis kikapcsolódás.
Na de jöjjön is az interjú, amiben minden kérdésemre nagyon lelkesen válaszolt Barbara, ezáltal pedig jobban megismerhetitek a masszázsgyertyáit! :)


1. Köszönöm szépen, hogy vállaltad az interjút. Az első kérdésem az lenne, hogy pontosan honnan jött a különleges márkanév?
A Barilent márkanév mozaikszó, a Barbara és opulent szóösszetételből adódik. Az opulent fényűzőt jelent, ami magába foglalja az eleganciát, luxust és a fény miatt a gyertyát is szimbolizálja. Ezen felül pedig saját magamat is belecsempésztem. :)

2. Hogyan jött a masszázsgyertya ötlete, illetve mikor jött az ötlet egy márka kiépítéséhez? Én még csak hasonlóval sem találkoztam, sem országos, sem nemzetközi szinten.
Elég rég óta gondolkodtam már azon, hogy indítanék saját vállalkozást és az is bennem volt, hogy én magam szeretném készíteni a terméket, amit árulok – így a saját márka nem is volt kérdés.
A vonzalmam a kozmetikumok iránt valószínűleg azért alakult ki, mert édesanyám közel 30 évig kozmetikumot gyártott (és mind a mai napig a szépségiparban tevékenykedik szakértőként). Gyerekként imádtam ennek az egésznek a közelében lenni - látni, ahogy ötletel az új termékeken, nézni ahogy készül, bent lenni a gyártó üzemben, ahol mindig isteni illat volt. :) Remek lenne valami hasonlót felépíteni!
Nagyon örülök a natúrkozmetikumok elterjedésének, mert hiszek a természetes bőrápolásban. Viszont, ahogy figyelem a piacot feltűnt, hogy sorra ugyanazokkal a termékekkel bukkannak fel új gyártók. Nekem hiányzott valami újdonság, valami szokatlan, plusz inger, ami feldobná a mindennapi bőrápolást. Így született meg a Barilent masszázsgyertya: egy olyan testápoló, ami egyszerűen, ám mégis különleges otthoni SPA élményt nyújt.

3. Pontosan hogyan kell használni a masszázsgyertyáidat?
Úgy képzeld el, mint egy gyertyát, ami gyakorlatilag masszázsolajjá olvad. Az a különlegessége, hogy 100% természetes szójaviasz tartalmának köszönhetően mindössze lázas testhőmérsékleten (38-39°C-on) olvad, ezért nem éget mint a hagyományos paraffin gyertya.
Egyszerűen meg kell gyújtani a kanócot, várni míg olajjá olvad, elfújni a lángot és már lehet is élvezni a langyos, illatos bőrápolót. :)
Első alkalommal érdemes kb. 20 percig égni hagyni, hogy nagyjából a tégely széléig olvadjon a viasz. Ez azért fontos, hogy a következő égetések alkalmával könnyebben tudjunk vele dolgozni, ne csak egy kis lyuk legyen a gyertya közepén. Későbbi használatoknál viszont már elég addig égetni, amíg a kívánt mennyiségű olaj megolvad. Ha esetleg többet melegít az ember a kelleténél az sem baj, ugyanis a viasz ugyanúgy megszilárdul a kihűlésnél, mint egy normál gyertya esetében. 1-1 alkalomra kisebb mennyiség is elegendő, így hosszabb ideig is kitart egy tégely.
Egyébként égetés nélkül is bármikor használható, akár mindennapi testápoláshoz. Nyugodtan bele lehet nyúlni ujjal és elkenni a bőrön, mint egy hagyományos testápolót.

6. Mennyire figyelsz a termékek minőségére és a környezettudatosságra? Van kedvenc alapanyagod? Melyik termékre vagy a legbüszkébb?
Nagy hangsúlyt fektetek arra, hogy a lehető legjobb minőségű alapanyagokat használjam, és annyira természetesen készítsem a masszázsgyertyákat, amennyire csak lehet. Nagyon finnyás vagyok a kozmetikumokat illetően, így mindenképpen olyan termékeket készítek, amiket én is szívesen használok.
Ezen felül a környezet védelme is fontos szempont nálam. Emiatt kaphatóak olyan fém tégelyben, amely 100%-ban örökké újrahasznosítható, ráadásul minőségromlás nélkül. Plusz a kanócból is olyat választottam, ami a lehető legtisztábban ég. Nem bocsát ki a környezetre és az egészségünkre nézve káros anyagokat.
Mindegyik masszázsgyertyában sok energiám van, az összeset addig fejlesztgettem, míg teljesen bele nem szerettem. De az első, aki belopta magát a szívembe az a RELAXÁLÓ (fodormenta, rózsa, narancs) volt. Az első masszázsgyertya, amelyik az illóolaj kombinációt tekintve tökéletesen összeállt.

7. Mesélj egy kicsit magadról! Mit csinálsz a szabadidődben? Mivel töltődsz fel? Azt már az elején elárultad, hogy egyedül állsz az egész márka mögött, így hogy van időd mindenre?
Két dolog van, ami a lehető legjobban ki tud kapcsolni: az egyik a barátaim, a másik pedig az edzés.
Élményekből táplálkozom. Az tölt fel, hogy kimozdulok otthonról és társaságban vagyok. Szerencsére elég aktívak a barátaim, és minden héten van valami program (több is).
A mozgás inkább egyfajta nyugalmat biztosít a számomra. Edzés közben 1-1,5 óra az az időszak, amikor gyakorlatilag semmi másra nem tudok gondolni - néha maga a megváltás. :) Tényleg helyreteszi a testi-lelki egyensúlyt, remekül oldja a feszültséget. Ezért is igyekszem legalább heti kétszer eljárni mozogni.
Egyáltalán nem egyszerű mindent összehangolni és mindenre időt szakítani, át is rendeződött miatta az életem. Nagyon szeretek a barátaimmal lenni, utazni, programokat szervezni, gyűjteni az élményeket non-stop. De áldozatokat kell hoznom a vállalkozásom miatt, és elengedni esetleg olyan programokat, amiken régen kérdés nélkül részt vettem volna. Nem tudok már annyi időt velük tölteni és őszintén szólva ez a része nem könnyű a számomra. Még szokom az új életmódot. :)

8. Van valami mottód, ami a nehezebb napokon feldob?
Nincs konkrét mottóm. Viszont anyukámtól mindig azt láttam, hogy a rossz dolgokban, a nehéz napokon is meg lehet látni a jót és csak előre szabad nézni. Igyekszem én is ennek megfelelően élni. Valamit biztos jól csinál, hogyha bármiféle múltbéli történés ellenére ő a legvidámabb ember, akit ismerek. :)

9. Honnan inspirálódsz? Hisz semmiképp sem nevezhetőek hétköznapinak a termékeid.
Nagyon szimpatikusak számomra azok a külföldi vállalatok, akik közvetlenül és lazán kommunikálnak az érdeklődőkkel/vásárlókkal. Szerintem ezáltal közelebb érzik magukat a termékekhez, könnyebben azonosulnak velük. Én is ilyen (fiatalos) alapokra igyekszem építeni a márkát, néhol megfűszerezve egy kis humorral és vizuális elemekkel, ami manapság elhanyagolhatatlan. Figyelem a trendeket, a számomra megnyerő márkákat, hogy ki milyen irányba halad és mérlegelem mi az ami ebből itthon is megállja a helyét. A szépségiparban általában, de főként itthon a merev szakmaiság jellemző. Szerintem lehet minőségi terméket értékesíteni lazább hozzáállással. Nem kell annyira komolyan venni magunkat. :)

10. A webshopon kívül hol lehet még megvásárolni a termékeidet?
Egyelőre csak a webshop-ban (a www.masszazsgyertya.hu-n) lehet megvásárolni a masszázsgyertyáimat.

11. Utolsó kérdésem: Esetleg nem tervezel egy karácsonyi/téli kiadást a gyertyákból. Nekem a gyertyákról egyből Karácsony jut eszembe.

Alapból sok visszajelzést kapok arra vonatkozóan, hogy ajándéknak - anyukának, lánytestvérnek, barátnőnek - mennyire jó ötlet a masszázsgyertya. Karácsonyra szeretném feldobni picit, így mindenképpen készülök ünnepi kiadással. Azt még nem tudom pontosan, hogy milyen formában valósul meg, még az ötletelés fázisában vagyok. :)

Köszönöm szépen a interjút, remélem felkeltette a figyelmeteket ez a csúcsszuper termék, ha igen, akkor kövessétek Facebookon a Barilent masszázsgyertyát vagy látogassatok el a webshopjukba!
Ha kérdésetek lenne Barbara is szívesen válaszol, de engem is megtaláltok Facebookon, Instagramon és ha tetszett a bejegyzés ne felejtsetek el követni a blogon!


You Might Also Like

0 megjegyzés

Subscribe